Schokdempers 4X4

Schokdempers

Iedere auto is voorzien van schokdempers. Toch weten maar weinig automobilisten dat deze onderdelen meer betekenen dan comfort alleen. De schokdempers zorgen ervoor dat de de banden onder alle omstandigheden contact houden met het wegdek en uw veiligheid.

Remweg en wagenziekte

Versleten schokdempers hebben zowel invloed op de remweg, als op de wegligging van de auto. Versleten schokdempers houden de velgen niet langer op de grond, waardoor de auto gevoeliger voor zijwind wordt, oneffenheden in het wegdek niet langer opvangt wat schokken en trillingen veroorzaakt en de ondersteuning in de bochten doet verliezen. Versleten schokdempers hebben bovendien een nadelige invloed op het comfort van de inzittenden en de conditie van andere auto-onderdelen. De onrustige bewegingen van de auto kunnenwagenziekte veroorzaken , terwijl de levensduur van de banden door onregelmatige slijtage aanzienlijk terugloopt.

Wanneer schokdempers vervangen?

Als de vering van uw auto stug voelt, of juist veel te licht, wordt het tijd om uw schokdempers te laten controleren. Daarom is het verstandig om ze iedere 20.000 km te laten controleren.MultiGarage inspecteert en test de schokdempers gratis en indien nodig kunnen ze direct met geavanceerde apparatuur vervangen worden. MultiGarage monteert uitsluitend kwalitatief hoogwaardige schokdempers met een lange levensduur.

Vering

Wanneer u comfortabel en veilig wilt rijden, is een goed afgestelde vering van uw auto belangrijk. Samen met de schokdempers zorgen deze voor een betere wegligging, kortere remweg en verhoogd rijcomfort. Om te allen tijde veilig en comfortabel te rijden biedt MultiGarage een uitgebreid assortiment hulpveren, sportveren, verlagingsets en een niveauregeling systeem. De medewerkers van MultiGarage informeren u vrijblijvend.

Power Springs
Voor extra veerkracht voor iedere auto MultiGarage adviseert bestuurders die veiligheid en comfort willen combineren, te kiezen voor Power Springs. Bedoeld voor iedere extra belasting van de standaard autoveer. Power Springs bieden extra veerkracht voor iedere auto, precies op maat. Ze vullen de standaard veer exact aan, maar niet meer of minder dan nodig. Ze zijn er altijd en toch merk je ze niet. Je mist ze pas als ze er niet meer zijn.

De voordelen

 • Betrouwbaarheid, levenslange garantie
 • Lage kosten, snel te monteren zonder zorgen en constructiewerk
 • Kwaliteit, aanbevolen door autofabrikanten
 • Per autotype op maat ontwikkeld
 • Gemak, geen aanpassing van de originele veren
 • Bespaart onderhouds- en reparatiekosten
 • Productie conform ISO en TÜV voorschriften

Niveauregeling
Variabele instelling voor extra comfort. Dit is de overtreffend trap van Power Springs. Geen stalen veren maar twee luchtbalgen gemonteerd bij de bestaande veren, zorgen dat de stand van de auto exact naar wens is in te stellen: harde of zachte vering, een hoge of lage auto. De Niveauregeling zorgt ervoor.

Verhoogd comfort door optimale interactieve demping met lucht. Gewoon vanaf het dashboard tijdens de rit of onderweg bij het pompstation te regelen. Naast de complete standaard pakketten kunnen er ook sets worden ontwikkeld als maatwerk voor fleets, die regelmatig afwisselend worden beladen.

De voordelen

 • Originele veren blijven actief
 • Snel te monteren, zonder constructiewerk
 • Eenvoudige bediening
 • “Waarschuwt” als de druk te laag wordt
 • Hoge druk veiligheidsklep
 • Variabele instelling afhankelijk van de belading
 • Productie conform ISO en TÜV voorschriften

Sportvering
Voor een sportieve uitstraling met behoudt van comfort. De ultieme combinatie van esthetiek en sportief weggedrag. MultiGarage combineert de verlagingsset met de exact hierop afgestemde sportdemper. Het strakker dempen en het scherper sturen worden door het verlagen van het zwaartepunt en het compenseren van de veerweg optimaal gecombineerd.

Het professioneel modificeren van de vering geeft de bestuurder een ongeëvenaarde beheersing van het voertuig. Maar ook nu blijft een zekere mate van comfort een voorwaarde!

MultiGarage combineert dit alles in de sportkits. De kortere sportdemper garandeert een grotere veerweg waarmee de auto toch beter en langer veert. Voor de meest veeleisende bestuurder levert MultiGarage voor speciale autotypes ook een eigen lijn schroefsets. Door de unieke samenstelling van een traploos instelbare sportdemper met geïntegreerde spiraalveer is per bestuurder de hoogte en veerwerking in te stellen naar zijn persoonlijke sportieve wensen of eisen.

Verlagingsset
Hiermee wordt de grens met de autosport bereikt. MultiGarage levert deze nieuwe oplossing en zelfs zonder de originele schokdempers aan te passen. Sportief rijden zonder hoge kosten. Voor iedereen die zich jong voelt en op zoek is naar sportieve uitstraling maar toch ook comfort wil behouden, is er een nieuwe generatie sportveren ontwikkeld. De auto verlagen, het comfort behouden en de “looks” verhogen met één set! Dat kan!

De voordelen

 • Betrouwbaarheid, levenslange garantie
 • Sportieve uitstraling zonder verlies van comfort
 • Betere wegligging zonder de originele dempers te vervangen
 • Sportief en toch veilig
 • Productie conform ISO en TÜV voorschriften
 • Per autotype op maat ontwikkeld